2013. július 26.

Legyezőtorta kókuszos mascarponekrémmel

Nem egy tipikusan nyári torta...

 ..ez a kókuszos-krémes, két különböző tésztából készült édesség, amit barátnőm nagylányának készítettem Anna napra.




Csupán egyetlen kívánság volt a tortával kapcsolatban: 
gyümölcs véletlenül sem kerülhet bele..
Na bumm, nyári desszert gyümölcs nélkül, ez elég ritka kérés.


Esetleg egy kevés kandírozott gyümölcs??..
NEM!

Ha nem..hát nem, itt a recept:

Az egyszerűnek tűnő külső egy kis csavarral kétféle tésztát rejt.

Mézes tészta:

2 közepes tojás
100 g porcukor
50 g vaj
1 dl olívaolaj
2 ek. keserű kakaópor
2 ek. méz
és
150 g liszt-ez lehet tönköly
+1 mk. szódabikarbóna

Vízgőz fölött, a liszt kivételével pár percig főzzük az összekevert hozzávalókat, majd a gőzről levéve a lisztet is hozzákeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk vizes spatulával a sűrű tésztát. Két 20-22 cm-es kör formát készítsünk.
Süssük 18 percig 175 °C-on.
 (Ez történhet két tortaformában is vagy tepsiben elsimítva, és sütés után méretre vágva)

Készítsünk még egy piskótát:

6 közepes tojás
150 g liszt
120 g kristálycukor
1 ek. keserű kakaópor

A lehűtött tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, amíg remegősen kemény nem lesz.
A sárgákat egyszerűen egy villával felverjük, mint a rántottához és a fehérjékre csorgatjuk.
Az átszitált lisztet és kakaóport óvatosan összeforgatjuk a tojásokkal és egy papírral fedett nagyméretű tepsibe simítjuk-vékonyan.
175°C-on süssük kb. 15 percig.


A kisült piskótát 5 cm-es csíkokra vágjuk fel és kenjük meg a következő krémmel:

500 g mascarpone (natúr krémsajt)
150 ml állati tejszín
100 g kókuszreszelék
50 g porcukor

 A krémsajtot a szitált porcukorral krémesre keverjük és hozzáöntjük a tejszínt is,majd a kókuszreszeléket, amivel szintén jól kikeverjük.

A két mézes lap közé csigaszerűen lapjára feltekerjük a krémmel megkent piskótát, majd a kész torta oldalát is megkenjük és beszórjuk kókuszreszelékkel.

Gőz fölött megolvasztunk 150 g étcsokoládét, 100 ml tejszínnel simára keverjük és beterítjük vele a mézes lap sima tetejét.


Én kókuszszirmokkal gazdagon megszórtam ..



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében