2014. március 9.

Kávébab süti




Amíg nem iszom meg reggel az első kávémat - zombi vagyok..
Ha túl későn iszom, megfájdul a fejem,
ha túl sokat iszom, pörgök estig, majd éjszaka számolom a bárányokat :)



De ha jókor iszom..és időm is van rá, akkor szeretem élvezni, az ízét, az illatát, a sokáig megmaradó tejhabot a tetején..


Ez a babkávé alakú süti maga a harapható kávé. Az illata már sütés közben érezhető, az íze pedig.. 
de próbáld ki magad is.


Hozzávalók, kb. 25-30 sütihez:

230 g liszt
20 g keserű kakaópor
130 g puha vaj
100 g nádcukor
30 ml frissen főzött kávé
5-10 g porkávé

Elkészítés:

1.Főzz egy adag jó kávét :)
2. A puha vajat tedd a keverőtálba, add hozzá a cukrot és keverd krémesre,
3.Öntsd hozzá a kávét és a kávéport is add hozzá,
4.Egy tálba szitáld a lisztet a kakaóporral, majd keverd, amíg szilárd anyaggá összeáll,
5.Kézzel gyúrd át, kemény és sima legyen, majd csomagold folpack-ba és tedd a hűtóbe 1-2 órára.
6.Pihenés után 15 g-os darabokra vagdosd a tésztát, formázd ovális alukú, kissé lapitott formává-mint egy kávébab. Felszínét hosszított "S" karcolattal jelöld,-akár az igazi..
7. A sütőt melegítsd elő 170 °C-ra
8.Tedd hűtőbe 30 percre, hogy kissé megkeményedjen a tészta és megtartsa formáját a sütés során.
9. Süsd 20 percig..



..és élvezd a csodás végeredményt :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében